U bent hier: Homepagina » Recept

Recept Havermout van notenmelk

Als ontbijt of lunch is havermout heerlijk. Zeker opgemaakt met fruit en eventueel stukjes pure chocolade! Havermout kan gemaakt worden van gewone (koe)melk of sojamelk. Maar wist je dat havermout gemaakt van notenmelk heel gezond én lekker is?  Binnen een handomdraai heb je zelfgemaakte notenmelk. De cashewnoten kun je gemakkelijk vervangen door een andere soort, bijvoorbeeld amandelen, om snel een andere soort notenmelk te maken.

Benodigdheden

  • 100 gr ongebrande & ongezouten noten
  • 2 dadels (of ander zoetmiddel, bv kokosbloesemsuiker)
  • 1 lr water + 200 ml om in te wellen
  •  100 gr havermout
  • 200 gr aardbeien
  • 100 gr framboos
  • 100 gr zwarte bessen
  • Eventueel pure chocolade (min 70% cacao)
  • Blender/keukenmachine.

Bereidingswijze

Notenmelk: laat de cashewnoten bij voorkeur 2 uur weken in koud water (niet noodzakelijk). Doe de gewelde noten, dadels en ½ liter water in de blender/keukenmachine en laat het 3-5 min draaien, zodat er een mooie gladde melk ontstaat. Giet het resterende water erbij en zet de blender nog even aan.

Havermout: Giet de notenmelk in een pan, doe de havermout erbij en breng het op laag vuur aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes door koken en draai dan het vuur uit. Met afkoelen wordt de havermout iets dikker.

Was ondertussen het fruit en snij de aardbeien in kleinere stukjes. Hak de chocolade met een punt van een mes in stukjes. Schep de havermout in bordjes/schaaltjes, gooi het fruit eroverheen en daarna de stukjes chocolade.

Eet smakelijk!